فیلتر بر اساس دسته بندی
خواص انبه چیست؟
انبه حاوی مقدار زیادی ویتامین، ماده معدنی و سایر ترکیبات گیاهی مفید است. این مواد مغذی از سلولها در برابر آسیب محافظت میکنند، سلامت جنسی را بهبود میبخشند، سیستم ایمنی را تقویت میکنند و فواید مهم دیگری برای سلامتی دارند. در طب سنتی هم از میوه و برگهای انبه برای درمان بسیاری از بیماریها استفاده میشود. خواص انبه از نظر طب سنتی عبارتاند از: درمان اسهال، کنترل هموروئیدهای خونریزیدهنده و رفع عفونتهای باکتریایی.
۱. سرشار از مواد مغذی مختلف است
انبه اغلب به عنوان یک سوپرفود در نظر گرفته میشود، چون مواد مغذی مختلفی دارد که از سلامت بدن حمایت میکنند. یک لیوان انبه تازه خردشده میتواند مواد مغذی زیر را در اختیار بدن قرار دهد:
- کالری: ۹۹
- پروتئین: ۱/۴ گرم
- چربی: ۰/۶ گرم
- کربوهیدرات: ۲۴/۸ گرم
- فیبر: ۲/۶ گرم
- ویتامین A: معادل ۱۰ درصد نیاز روزانه
- ویتامین B6: معادل ۱۲ درصد نیاز روزانه
- ویتامین C: معادل ۶۷ درصد نیاز روزانه
- ویتامین E: معادل ۱۰ درصد نیاز روزانه
- فولات (ویتامین B9): معادل ۱۸ درصد نیاز روزانه
- نیاسین (ویتامین B3): معادل ۷ درصد نیاز روزانه
- مس: معادل ۲۰ درصد نیاز روزانه
- پتاسیم: معادل ۶ درصد نیاز روزانه
۲. منبع خوب آنتیاکسیدان است
انبه سرشار از پلیفنولهای مفیدی است که عمدتا در پوست، پالپ و هسته آن یافت میشوند. پلیفنولها که خاصیت آنتیاکسیدانی دارند از سلولها در برابر آسیب ناشی از رادیکالهای آزاد محافظت میکنند.
۳. برای سلامت جنسی مفید است
تحقیقات درباره خواص انبه برای مردان نشان میدهد که آنتیاکسیدانهای موجود در این میوه میتوانند فعالیت رادیکالهای آزاد را برای محافظت از اسپرم خنثی کنند، بنابراین کیفیت اسپرم و قدرت باروری را بهبود میبخشند.
۴. از سیستم ایمنی بدن حمایت میکند
از بهترین خواص انبه میتوان به تقویت سیستم ایمنی اشاره کرد، چون این میوه منبع خوب مواد مغذی مهم مثل ویتامین C، ویتامین A، ویتامین E، ویتامین B6، فولات و مس است.
۵. در حفظ سلامت قلب موثر است
پتاسیم موجود در انبه میتواند با کاهش انقباض در دیواره عروق خونی به درمان فشار خون بالا کمک کند. این ماده معدنی مهم همچنین دفع سدیم (نمک) را در ادرار افزایش میدهد و از این طریق باعث کاهش اثرات مضر آن میشود. علاوه بر این، انبه دارای فیبر است که میتواند سطح کلسترول را در خون کاهش دهد و به حفظ وزن در محدوده سالم کمک کند. کلسترول بالا و چاقی هر ۲ از عوامل خطر بیماریهای قلبی هستند.
۶. هضم را بهبود میبخشد
انبه حاوی آنزیمهای گوارشی آمیلاز و اینورتاز است که به بدن شما کمک میکنند غذا را به مولکولهای کوچکتری تجزیه کند که به راحتی جذب میشوند.
۷. به داشتن پوست سالم کمک میکند
انبه حاوی مقدار زیادی ویتامین C است. این ماده مغذی برای تولید کلاژن، یک نوع بافت که به پوست خاصیت ارتجاعی میبخشد و از بروز چین و چروک جلوگیری میکند، مورد نیاز است.
سایر قسمتهای گیاه انبه هم میتوانند برای پوست مفید باشند. در تحقیقی که روی گروه کوچکی از افراد انجام شد، عصاره به دستآمده از برگهای انبه در کاهش آکنه موثر بود. با این حال، برای تایید این یافته به مطالعات بیشتری نیاز است.
مشاهده متخصصان تغذیه در سامانه نوبت دهی اینترنتی شفاداک